Най-малко 17 души са загинали при самолетната катастрофа на Филипините

0
Самолетът е пропуснал пистата и се е разбил, след което е избухнал пожар
Самолетът е пропуснал пистата и се е разбил, след което е избухнал пожар Снимка: Twitter

Самолет на филипинските ВВС „Херкулес“ C-130 на 33 години се разби в неделя в архипелага Сулу в югозападната част на страната.

Това съобщи командващият въоръжените сили на републиката Сирилито Собеджана, цитиран от Reuters.

Според него спасителната операция продължава. "Днес в 11:30 часа местно време (06:30 часа българско време време) в района на архипелага Сулу се е разбил военнотранспортен самолет", цитира думите му CNN Philippines. "В момента правим всичко възможно, за да спасим пътниците и екипажа." Той подчерта, че 40 души са били спасени и откарани в болница, предава Агенция Фокус.

Общо на борда на самолета, който транспортира военни от град Кагаян де Оро, е имало най-малко 85 души. Според телевизионния канал при кацане на летището в Холо самолетът е пропуснал пистата и се е разбил в близкото село, след което е избухнал пожар. На място са пристигнали пожарникари, за да се борят с огъня.

Както съобщава Reuters, позовавайки се на местни медии, най-малко 17 души са загинали. Според агенцията броят на загиналите може да се увеличи, като се позовава и на изявление на филипинския министър на отбраната Делфин Лоренцана, който заяви, че 40 души са спасени от горящия самолет до момента.

Този C-130 беше прехвърлен на Филипинските ВВС от САЩ през февруари миналата година. Това беше един от двата американски самолета, закупени с военно финансиране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари