Най-етичният пъб на света наема бездомници

2
Голяма част от оборота отива за благотворителност
Голяма част от оборота отива за благотворителност Видео: BBC London

Не е новина, че здравето на нашата планета се влошава с всеки изминат ден, нито пък, че броят на нуждаещите се от помощ хора по света расте непрекъснато.

Не е изненадващо и че се намират все повече и повече желаещи да променят всичко това. Новина, обаче, е, когато реакцията срещу всичко лошо в нашия свят идва от… английска кръчма, предава bTV.

От приблизително два месеца, на територията на източния лондонски квартал „Шордич” е отворило врати едно нестандартно заведение на име „Зелената Виктория”. Хората разчитат там да намерят евтин алкохол, за да си гарантират приятно изкарване. Тази концепция обаче леко бива изменена от Ранди Рампърсад. Той се определя като собственик на кръчма, но не на каква да е, а най-етичната кръчма в света.

Тя се гради върху три стълба: „Наемаме за служители хора в неравностойно положение, хора с криминално минало, ветерани от армията и дори бездомници. Голяма част от оборота отива за благотворителност, а доставките ни идват от неправителствени организации”.

Всяка една закупена напитка подпомага на над 40 каузи и организации – социални и екологични. Така културата на пиене води до реална промяна без да затруднява никого. Това е и причината посетителите на заведението да се множат, тъй като плащат същите цени, но в случая с едно на ум – че помагат на някой в нужда, както и на природата.

Втори шанс – за хората и за планетата

Въпреки добре познатите ни стереотипи, клиентите на Ранди не се държат резервирано с вече бившите бездомници. Самият той твърди, че е предприел този ход, за да промени предварителната нагласа на хората, че всеки който се скита по улицата е наркоман и не може да бъде интегриран обратно в обществото. „Една крачка накриво или известна доза лош късмет – само това е достатъчно, за да ти се преобърне живота,” казва собственикът.

Той иска да преобърне представите на клиентите си не само за непознатите по улиците, но и за света, в който живеят. Абсолютно всички опаковки и прибори са или биоразградими, или се изпращат за рециклиране. Например, найлонът от касите бира се складира и след преработка се превръща в идеален материал за направата на мебели.

Можете и да си поръчате бира, направена с помощта на остатъците от хляба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари