Най-бързият брониран автомобил в света

1

Теглото на бронята по правило лишава и най-пъргавите коли от спринтьорски способности. Инженерите на базираната в Уайоминг компания AddArmor обаче са решили твърдо да разбият този мит със своето бронирано Audi RS7, което въпреки допълнителния товар е по-бързо от заводския модел.

Серийната RS-седмѝца има 4.0-литров V8 с мощност 605 к.с. и ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.7 секунди. За да не влошат тези впечатляващи характеристики, от AddArmor са решили да не използват балистична стомана за бронята, а поликарбонатен материал, който е 10 пъти по-здрав и тежи с 60% по-малко. В резултат към теглото на лифтбека са прибавени едва 91 кг.

Бронираното Audi е оборудвано със скрит лютив спрей, система за димна завеса, ослепяващи фарове, външни говорители, електрошок във всяка от дръжките на вратите и гуми, с които може да се кара дори да са спукани. На борда има още системи за откриване на мини, нощно виждане на 360 градуса, противогази и специални резервоари за подаване на филтриран свеж въздух в салона.

След модификациите двигателят вече развива 760 к.с. /1 085 Нм и позволява на бронираната RS-седмѝца да лепи стотака за 2.9 секунди и да достига максимална скорост 325 км/ч. Цената на най-бързия брониран автомобил в света е $205 000 (€182 690).

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари