Нахиде Дениз: Силата на труса в Турция е била колкото 130 атомни бомби

1
Снимка: Omar Haj Kadour /AFP / Getty Images

Досега не се е случвало в един ден да ударят две земетресения с еднаква сила, посочи кореспондентът на БТА в Турция

Много голяма трагедия споделя Турция. Такава не се е случвала от земетресението през 1999 година, което аз преживях, което беше с магнитуд от 7,4. При него загинаха над 18 хиляди души“.

Това обясни в ефира на bTV кореспондентът на БТА в Турция Нахиде Дениз. Тя уточни, че земетресението не е било усетено в Истанбул.

Над 10 окръга в Югоизточен Анадол с близо 5 млн. души население са силно пострадали. Силата на труса е била колкото 130 атомни бомби. Съобщава се за 1498 жертви, но предполагам, че цифрите ще увеличат. Над 8 хиляди са ранените. Разрушени са над 2500 сгради, а няколко села са сринати напълно със селата“, добави Нахиде Дениз.

Досега не се е случвало в един ден да ударят две земетресения с еднаква сила – със 7,7 по Рихтер и със 7,6 по Рихтер. И двете са катастрофални. Според турските сеизмолози едното земетресение е подтикнало другото. Възможно е да се активизират и други разломи в други части на страната“, посочи тя.

*Снимка: Omar Haj Kadour /AFP / Getty Images

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари