Наградиха трима военнослужещи от ВМС в Русе

0
Командирът на ВМС изрази увереност, че освен в морската ни столица Варна корабостроенето ще се възроди и в Русе
Командирът на ВМС изрази увереност, че освен в морската ни столица Варна корабостроенето ще се възроди и в Русе Снимка: Областна администрация - Русе

Два нови бойни кораба пристигат през 2025-а и 2026-а съгласно заложения график

Един офицер и двама старшини от Военноморските сили на Република България /ВМС/ бяха наградени днес от областния управител на Русе Анатоли Станев и кмета Пенчо Милков. Те бяха удостоени с грамота за проявени всеотдайност и професионализъм, за постигнати високи резултати в изпълнението на служебните задължения и по случай 143 години от създаването на ВМС на Република България. Също така от Станев те получиха и предметни награди, а от кмета премия в размер на 150 лева и плакет. Наградените са майор Янислав Михайлов, който е старши експерт в канцеларията на командира на ВМС, мичман Радослав Коновски, замащ поста флагмански старшина на Военно формирование 52290, както и мичман Стефан Стефанов, който също е флагмански старшина ВМС.

От проведената пресконференция на командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов стана ясно, че модернизацията на флота се изпълнява съобразно заложения график и съответно през 2025-а и 2026-а трябва да пристигнат два нови бойни кораба. Вече е започнал строежа на един от плавателните съдове. От командването на флота определят като изключително необходимо и доставянето на подводници, но на този етап по въпроса няма конкретика. Контраадмирал Михайлов определи настоящата година като напрегната, но въпреки това всички предвидени учения са проведени успешно. Изключително ползотворно е било и представянето на България в най-голямото национално учение с международно участие „Бриз 2022“, което е включвало представители на 11 държави и над 1500 военнослужещи и цивилни. Корабите, участвали в тренировките, са 24, както и 5 самолета и вертолети. От съвместните тренировки става ясно, че родните ВМС се справят отлично в рамките на натовските учения. Предстоят още много подобни тренировки, като в следващите месеци такива ще се проведат в страната и те ще са свързани предимно с обезвреждането на мини.

Командирът на ВМС изрази увереност, че освен в морската ни столица Варна корабостроенето ще се възроди и в Русе. Той посочи, че двата най-големи кораба в състава на морските ни сили са построени именно тук. Става дума за два спомагателни транспортни кораба от по 3700 тона всеки. И към момента на разположение на военните ни моряци са два русенски кораба. Той бе категоричен, че се прави и всичко възможно за обезопасяването на родната акватория, тъй като през нея преминават около 80% от търговски стокообмен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари