Надежда Нейнски: Посещението на Си Дзинпин в Москва не бе с очаквания резултат

0
Китай се позиционира, но няма да допусне да бъде зависим от Русия, обясни бившият външен министър
Китай се позиционира, но няма да допусне да бъде зависим от Русия, обясни бившият външен министър Видео: NOVA

Китай се позиционира, но няма да допусне да бъде зависим от Русия, обясни бившият външен министър

„Темата за мира, която се експлоатира в последните месеци, е наистина абсурдно да звучи от устата на руския президент на фона на войната в Украйна. Той казва, че отношението към отделните държави ще зависи от това, дали имат антируски настроения - ще определя начина, по който ще взаимодейства с държавите по света”. Това заяви бившият външен министър Надежда Нейнски по NOVA.

Не бива да подценяваме нито китайската дипломация, нито китайската политика. Посещението на Си Дзинпин в Москва беше много подкрепяно и натоварено с големи очаквания. На финала резултатът, когато теглим чертата, не беше онзи, който Москва очакваше.

За мен това е знак, че Китай се позиционира, но няма да допусне да бъде страна, зависима от Русия, по начина, по който Европа допусна за доста дълъг период от време по отношение на енергийни източници”, каза Нейнски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    6
    хубавото наде
    Не мога да гадая кое от очакванията на Неински не се е сбъднало. Но пък си спомням много добре един предизборен дебат през 97-ма , посветен на външната политика ... С огромна изненада тя разбра, че не всички членове на ЕС са членове на НАТО и обратно. И след месец и половина стана външен министър...
  • 7
    5
    да добавя
    Надежда Михайлова и Елена Поптодорова, на които през 90-те години казваха "Хубавото Наде" и "Хубавото Ленче", са типичен пример на издигнати до дипломатически ранг преводачки, със съответното на преводачки ниво, което си остана същото независимо от издигането.
  • 6
    4
    надежда ?ейски
    Тая откакто стана слуга и подлога на САЩ и сатаНато е заприличала на жива мумия.. Съсухрена и сбръчкана като изсъхнала вейка - защо всички слуги на САЩ и сатаНато са с толкова страшни и отблъскващи физиономии?
  • -5
    3
    До 2
    Това е тема, излязла от русофилските ви сбирки,която трябва да лансирате.Благодаря!
  • 5
    2
    Да знаете че е така.
    Това че тов. Си не вдига телефона на Байдън и европейците са тръгнали на поклон в Китай нищо не значи. И това че китайския сателит КНДР чрез сестрата на Ким Чен Ун плаши Украйна нищо не значи. И слуховете че КНДР ще продава боеприпаси за зърно сигурно са пак без да знае тов. Си. Такава ни е дипломацията. Вижда това което и се иска да е както и се иска. А Надежда Михайлова е един от върховете и.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари