Над 8000 са вече жертвите след бедственото земетресение

1
Повечето жертви - близо 6 хиляди, са в Турция
Повечето жертви - близо 6 хиляди, са в Турция

Повечето жертви - близо 6 хиляди, са в Турция

Продължава надпреварата с времето в Турция и Сирия. Втора мразовита нощ на фона на нарастващия брой жертви след опустошителните земетресения, които удариха Южна Турция и Северна Сирия, съобщава NOVA.

Загиналите в двете държави вече са над 8 хиляди. Повечето жертви - близо 6 хиляди, са в Турция. Роднини на хора, които са живеели в срутени сгради, се присъединиха към отчаяните спасителни операции с кирки, лостове и дори голи ръце.

Според някои от близките на хората в неизвестност на спасителните служби е отнело твърде много време, за да реагират на определени места.

„Много се изплашихме. В къщи са спукани тръбите за вода и газ. Има сериозни щети по всички стени. Искахме да влезем пак вътре след труса, но не ни разрешиха. Всички тук сме в еднаква ситуация. Къщите на наши роднини също бяха разрушени, загубихме близките си. Искаме да отидем до нашето село, но пътищата са затворени”, сподели Гюлчан Сай, която живее в Малатия.

Хиляди хора са премръзнали, гладни и търсят подслон в палатковите лагери. „Чувстваме се ужасно. Виждате нашето положение, опитваме се да се стоплим с този огън. Опитваме се да живеем без храна и вода. Искаме да се върнем у дома възможно най-скоро”, каза Емра Кая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!
Етикети

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари