Над 8 километра опашка на ГКПП "Кулата - Промахон"

0
От днес Гърция затваря границите си за сръбски граждани
От днес Гърция затваря границите си за сръбски граждани Снимка: БГНЕС

От днес Гърция затваря границите си за сръбски граждани заради увеличаващия се брой на заразени с коронавирус в страната им. Забраната е в сила до 15 юли и е в зависимост от епидемиологичната обстановка в Сърбия

Граничният пункт "Кулата - Промахон" е единственият, през който туристите могат да влизат в Гърция от българска територия. В момента колоната от леки автомобили и камиони преди "Кулата" вече е над 8 километра.

Засилено е присъствието на полицията и жандармерията по трасето на АМ "Тракия". Органите на реда организират подреждането на автомобилите и поетапното им пропускане към пункта. Присъствие има и по обиколния маршрут през селата, където не се пропускат автомобили, пътуващи за Гърция.

Повечето от туристите очакваха задръстванията и все още имате търпение, установи проверка на БНР: "Предвидихме си малко повече време - да тръгнем по-рано за да можем да стигнем по-рано".

От Гранична полиция съобщават за интензивен трафик на вход за леки автомобили на границата със Сърбия при Калотина.

На граничния пункт Видин при българо-румънската граница и на границата с Турция при пункта Лесово трафикът на изход за товарни автомобили е интензивен.

На границата със Северна Македония преминаването на автомобили е нормално.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари