Над 600 новозаразени с Ковид в Русенско от началото на седмицата

0
Само за последното денонощие са регистрирани 139 нови случаи, петима души починаха
Само за последното денонощие са регистрирани 139 нови случаи, петима души починаха

Продължава ръстът на активните случаи на COVID-19 в Русенско, като към днешна дата те са 1671.

Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

От началото на седмицата до края на вчерашния ден заразените с коронавирус в региона са 644. Само за изминалото денонощие заразените са 139, като сред тях има дванайсет ученици. Най-много са заболелите от община Русе – 117. От останалите 22-ма заразени, седем са от Бяла, шестима от Ветово, трима от Ценово, както и по двама от Две могили, Иваново и Сливо поле. Без нови случаи са единствено населените места от община Борово.

Същевременно оздравелите от коронавирусна инфекция през вчерашния ден в региона са 58, а две жени и трима мъже с положителен тест за коронавирус са починали. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 19 146, а преболедувалите 16 276. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на девето място по заболеваемост в страната, което е с две позиции по-напред спрямо вчерашния ден. Няма област без нови случаи на Covid-19 за последните 24 часа, като най-малко са регистрираните в Кърджали – 26. На болнично лечение в областта се намират 272 души, като 56 от тях са в реанимация. Статистиката сочи, че през последните часове намиращите се на болнично лечение в региона са се увеличили със седемнайсет. Шестима от тях са имали нужда да преминат на командно дишане. Сред хоспитализираните има и трима ваксинирани пациенти. Свободните легла са 72, от които интензивните са 10.

До момента в областта са извършени 80 177 имунизации, като повторна доза са получили 41 168 човека. През вчерашния ден седем деца са били ваксинирани. Бустерна доза пък са получили общо 385 русенци.

Днес до 16.30 часа ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2, които са снабдени с ваксините на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“. В Тубдиспансера препаратите на „Пфайзер“ и „Янсен“ са достъпни всеки ден, а ваксината на „Модерна“ ще се прилага в дните вторник и четвъртък. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа, а в „Практикер“ имунизации ще се правят от 11.00 до 15.00 часа. Припомняме, че на този етап се предвижда пунктът в „Практикер“ да функционира до 5 ноември, а ако се окаже, че е сред натоварените, то най-вероятно той ще продължи да работи и след това. В Бяла и в пункта в „Практикер“ ще се прилагат ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“.

По-късно през деня ще се проведе и заседание на Областния оперативен щаб във връзка с COVID-19, а от 15.30 часа в зала „Свети Георги“ на Областна администрация – Русе ще се състои брифинг за представителите на медиите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари