Над 60 пациенти потърсиха помощ по празниците в „МЕДИКА”

1

Общо над 60 пациенти от Русе и съседните области са потърсили дежурните кабинети на Лечебни заведения „Медика” в последния ден на отминалата 2016 година и в първите дни на 2017 година.

Повече от 50 души са потърсили спешна помощ в Многопрофилната болница за активно лечениеМедикаРусе”. Три са били децата, които са били доведени от родителите си заради сериозни здравословни проблеми. На 10 от болните се е наложила спешна хоспитализация в лечебното заведение. Те са настанени в Кардиологично отделение, Вътрешно отделение, Хирургично отделение и отделението по Съдова хирургия.

Шестима спешни пациенти с кадиологични проблеми са били приети за лечение в Специализираната кардиологична болницаМЕДИКА КОР”. Четирима от тях са мъже, две са жени. Най-младият пациент е на 46 години, най- възрастния на 79 години.

Пациентите са от областите Русе, Търговище и Силистра. На територията на тези градове са разположени линейки на Лечебни заведения „Медика”, оборудвани с мобилна система, която максимално скъсява времето “СМП – Cathlab”, чрез ранно известяване на катетеризационната лаборатория. По този начин е осигурена  възможност за първична ангиопластика на всички болни с остър миокарден инфаркт в Русенска, Разградска, Търговищка и Силистренска области.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари