Над 60 новозаразени с коронавирус в Русенско

0
Сред тях има и четири деца
Сред тях има и четири деца Снимка: Dunavmost

64 заразени с Ковид-19 отчитат здравните власти в Русенско през вчерашния ден, като сред тях има и четири деца

По-големият брой нови случаи може да се дължи и на факта, че през първия делничен ден се правят повече тестове и обикновено се наблюдава натрупване на новите случаи от почивните дни.

През изминалото денонощие са оздравели шестима души, но две жени от Русе с положителен тест за коронавирусна инфекция са починали. Активните случаи са 262, като 30 от тях са на болнично лечение. Справка в Единния информационен портал сочи, че област Русе се нарежда на тринайсето място в страната по разпространение на заболяването. Разликата между повечето региони е много малка, като най-малко заразени са във Видин – 19.

По последни данни заболеваемостта в региона достигна 162 души на 100 000 население.

До момента в област Русе са извършени 130 456 имунизации, като със завършен имунизационен курс са 58 534 души. Бустерна доза пък е направена на общо 24 106 русенци, като от възможността за втори бустер са се възползвали 1147 души от региона. Само за последните 24 часа са направени 110 ваксини, като пет от тях са на деца на възраст между 12 и 18 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари