Над 500 автомобила не са допуснати да преминат през КПП-та в Русе

0
Съставени са 25 акта за неспазване на противоепидемичните мерки
Съставени са 25 акта за неспазване на противоепидемичните мерки Снимка: БНТ

572 моторни превозни средства не са били допуснати да влязат или излязат на територията на Русе през изминалата седмица.

Причината е, че техните водачи не са успели да докажат наличието на неотложна необходимост и поради това органите на реда не са разрешили тяхното преминаване през временно изградените контролно-пропускателни пунктове, които за Русе са общо шест.

Това отчетоха от Областната администрация, Областната дирекция на МВР и Териториалната дирекция на Държавна агенция „Национална сигурност“ в Русе.

В периода от 27-ми април до 3-ти май са съставени 25 акта за неспазване на противоепидемичните мерки. Преобладаващата част от тях – 16 е за неносене на предпазна маска на публични места. Другото често срещано нарушение е струпването на хора на едно място.

Продължава и извършването на ежедневни проверки, като през изминалата седмица са обходени повече от 350 адреса, като съответно е следено за спазване на наложената домашна карантина. За случаи на нарушение през последната седмица са образувани 15 досъдебни производства. 14 от тях са за деклариране на невярна информация на контролно-пропускателните пунктове в Русенско и съответно опит за заблуждаване на служителите на реда, а едно е за неспазване на наложена карантина. Всеки от посочените случаи ще бъде изяснен в хода на досъдебните производства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари