Над 38 000 русенци са със завършен имунизационен цикъл

0
Утре ще работят три „зелени коридора“ за имунизация срещу КОВИД-19
Утре ще работят три „зелени коридора“ за имунизация срещу КОВИД-19

Три „зелени коридора“ за имунизация срещу КОВИД-19 ще работят през утрешния почивен ден в Русенско

Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Борислав Българинов и изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева.

Без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни утре на две места в Русе и на едно в Бяла. Става дума за Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“, където всеки в периода от 09.00 до 15.00 часа ще може да се имунизира с препарата на „Пфайзер“, както и в Медицински център – 1, по-известен като бившата Втора поликлиника, намираща се на ул. „Борисова“ 36. Там ще се прилага ваксината на „Пфайзер“ и еднодозовият препарат на „Янсен“ от 08.30 до 12.30 часа.

Телефонът за връзка с лечебното заведение е 082/ 834-634. По традиция в многопрофилната болница „Юлия Вревска“ в Бяла „зеленият коридор“ ще работи от 10.00 до 14.00 часа както в събота, така и в неделя. Там също ще има възможност за избор между ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“.

Справка в Единния информационен портал сочи, че над 38 000 русенци са със завършен имунизационен цикъл срещу Covid-19. Общият брой на поставените ваксини в региона е 74 409, а 38 223 души са с втора доза на някои от препаратите или са имунизирани с еднодозовата ваксина на „Янсен“. Други 192-ма русенци пък са имунизирани с бустерна доза, което ще рече трета игла от препарата на „Пфайзер“.

Четири „зелени коридора“ за имунизация срещу Covid-19 ще работят през следващата седмица в Русенско.

Ваксинация без предварително записване на час ще се извършва в МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла, Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе, в изнесен кабинет пред ДКЦ-2, намиращо се на ул. „Рига“ 35, както и в кабинет в магазин „Практикер“ на бул. „Липник“ 10. Навсякъде са осигурени достатъчно количества от наличните видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторни препарати. Ваксините, които ще се прилагат са на „Пфайзер“, „Модерна“ и еднодозовият препарат на „Янсен“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари