Над 30 студенти се включиха в деня на отворените врати в Областна администрация Русе

0

Повече от 30 студенти и преподаватели от РУ „Ангел Кънчев“ се включиха в деня на отворените врати в Областна администрация Русе.

Дейността на областния управител и част от ежедневните задачи, които се възлагат на експертите от Областна администрация Русе бяха сред темите, обсъдени по време на Деня на отворените врати.

Специално внимание беше обърнато на правомощията на областния управител, структурата и функцията на администрацията. Присъстващите имаха възможността да се запознаят и с механизма на взаимодействие, координация и осигуряване на съответствие на политиките на национално, регионално и местно ниво.

По време на срещата на студентите бяха представени възможностите за провеждане на стаж и съответно стартиране на административна кариера. Също така се проведе дискусия относно значението на гражданското общество и неговото участие в регионалното управление.

На събитието присъстваха повече от 30 студенти и преподаватели от Русенския университет, като те бяха от факултетите по право, бизнес и мениджмънт, както и транспорт.

Веднага след презентациите и дискусиите студентите се докоснаха до реалната работна среда на служителите в Областната управа.

Припомняме, че утре от 10:30 часа отново в Зала 1 на Областна администрация Русе, ще бъде представен анализ, в който ще бъдат посочени конкретни мерки за по-широко включване на гражданското общество в дейността на Областна администрация Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари