Над 30 събития очакват русенци през следващите седмици

2

Над 30 събития очакват русенци и гостите на града през следващите седмици

Днес, 9 септември, се проведе пресконференция, на която се даде яснота за предстоящите събития в културния календар на града.

В нея участие взеха зам.-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев, зам.-кметът по икономика и международно сътрудничество Златомира Стефанова, директор дирекция „Хуманитарни дейности“ Катя Петрова и началник отдел „Култура и образование“ Ива Чавдарова.

Представена беше програмата за Есенния салон на изкуствата и културата за 2020 г., която може да видите в сайта на Община Русе, като над 30 събития ще радват малки и големи през следващите два месеца.

И за феновете на спорта има добри новини.

На 11, 12 и 13 септември ще се проведе Купа на кмета по мини футбол, организирано от „Футболен клуб Русе“.

На 12 и 13 септември ще има държавно първенство по триатлон, то се организира от „Спортен клуб Триатлон“.

Седмица по-късно, на 18 и 19 септември, предстои държавно първенство по всестранна езда, чийто организатор е „Ездови клуб Кентавър“.

Между 18 и 20 септември ще се проведе държавно първенство по корабомоделизъм за класове „М“ и „NS”, организирано от Спортен клуб по корабомоделен спорт змс Иван Маринов.

Гвоздеят в програмата се очертава да бъде „Арената – предел на възможностите“. Събитието е предвидено за 19 и 20 септември.

След представянето на всички предстоящи събития в Русе, журналисти имаха възможност да зададат своите въпроси към двете директорки на детски ясли, които които доброволно влязоха като медицински специалисти в ДСХ „Възраждане“ и помагаха за грижата на заразените с коронавирус потребители – Аглая Серафимова и Янка Янчева.

Двете дами разказаха за своето 14-дневно преживяване в Дома за стари хора в Русе и споделиха, че не се чувстват като герои, а като хора, които са изпълнили своя дълг и са се погрижили за „родителите на нашия град“.

Пресконференцията завърши с думите на г-н Енчев и г-жа Петрова „Ние създадохме модел, който се приложи в цяла България“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари