Над 22 000 литра вода използваха за гасенето на запалена Tesla в Калифорния

0
Това е около 10 пъти повече от количеството използвано за конвенционални автомобили
Това е около 10 пъти повече от количеството използвано за конвенционални автомобили

Това е около 10 пъти повече от количеството използвано за конвенционални автомобили

Пожарни екипи са пристигнали до Tesla Model S, погълнат от пламъци на магистрала в Калифорния. За помощ бяха поискани 2 пожарни машини, воден търг и автомобил със стълба. Екипите използваха крикове за достъп до долната част, за да изгасят и охладят батерията. За гасенето са използвани хиляди галони.

Отделението на батерията на автомобила се е самозапалило по време на движение. Пожарът е потушен с над 22 000 литра вода вода, тъй като клетките на батерията продължавали да горят. За щастие не се съобщава за наранявания. От местната пожарна служба споделиха кадри от инцидента и гасенето на пожара, който наложил използването на над 22 хиляди литра вода.

The vehicle battery compartment spontaneously caught fire while it was traveling freeway speeds on EB Hwy 50. The fire was extinguished with approx 6,000 gallons of water, as the battery cells continued to combust. Thankfully no injuries were reported. pic.twitter.com/PRmlWzQdXS

— Metro Fire of Sacramento (@metrofirepio) January 29, 2023

За целта били затворени две от лентите на магистралата, а пожарникарите използвали водата, за да спрат химичните реакции в запалилата се батерия. От пожарната споделят, че в сравнение с конвенционален бензинов или дизелов автомобил, който изисква между 2 и 3 хиляди литра вода, тук са използвани повече отколкото обикновено се използват при гасенето на къща.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари