Над 20 рок и метъл банди разтърсиха Русе

6
С впечатляващ концерт отбелязаха 75-тия рожден на Кирил Маричков
С впечатляващ концерт отбелязаха 75-тия рожден на Кирил Маричков

С впечатляващ концерт отбелязаха 75-тия рожден на Кирил Маричков.

Над 20 рок и метъл банди разтърсиха Русе в дните от 13-ти до 15-ти септември.

Хиляди фенове на твърдата музика се събраха през уикенда, за да изживеят заедно вълнението от 11-то издание на станалия вече традиционен за дунавския град „Грийн рок фест“.

Тази година акцент в събитието, провеждащо се в центъра на града, беше участието на група „Фондацията“, която представи своя проект „75 години Кирил Маричков“.

Важно място във фестивала винаги са заемали местните рок групи, като и тази година те бяха над половината от всички участващи. Именно местни банди откриха събитието, а целта според организаторите, сред които основен е община Русе, е да се даде възможност за изява на местните таланти.

В рамките на фестивала беше открита и изложбата „Лицата на БГ рок“, като тя включваше шаржове на известни български рок музиканти. Шаржовете са дело на русенския художник Огнян Балканджиев.

За да се слеят с празничното настроение и за да заприличат на любимите си рок и метъл изпълнители, деца и възрастни поискаха да нарисуват лицата им, за което се погрижиха членове на Младежкия парламент към Общинския младежки дом в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари