Над 100 дупки по улиците в Русе са запълнени за седмица

2
Това съобщи кметът Пенчо Милков
Това съобщи кметът Пенчо Милков Снимка: iStock/Getty Images

Над 200 тона строителни отпадъци са изчистени само за седмица от нерегламентирани сметища на ул. „Хан Аспарух“ №183 и ул. Николаевска“ №50, съобщи кметът на Русе Пенчо Милков.

За съжаление общината продължава да харчи много от парите на русенци за премахването на боклуци, които се струпват незаконно на различни места в града. Фрапиращото е, че има места, където точно под табелката „Това не е сметище“ са изсипани купища отпадъци. От администрацията отново припомнят, че има правила къде и как се изхвърлят, а на нарушителите се налагат глоби.

За последните няколко дни, докато времето позволяваше, са запълнени и над 100 дупки с асфалт по ул. „Асен Златаров“, „Рила“, „Цар Калоян“, „Червен“, „Плиска“, „Доростол“, „Тулча“, бул. „Липник“, „Цар Освободител“, „Тутракан“, ул.„Капитан Райчо Николов“, „Чипровци“, „Бабуна Планина“, „Згориград“ и райони от квартал Средна кула. Възстановени са пропадания по ул. „Перущица“ и пред бл. „Етър“, а ОП „Комунални дейности“ е възстановило електрическите съоръжения в 10 участъка и е подменило над 80 лампи от уличното осветление по бул. „Хр. Ботев“, „Тутракан“, „Цар Освободител“, „България“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари