НА ЖИВО: Известни българи застават за кандидатурата на Румен Радев за президент

3
"Няма нормален човек, който да приеме произвола, корупцията и беззаконието", подчерта още държавният глава
"Няма нормален човек, който да приеме произвола, корупцията и беззаконието", подчерта още държавният глава Видео: Фейсбук

Депутатът от БСП Весела Лечева, актрисата Цветана Манева и историкът проф. Икра Баева са само част от гостите за церемонията по издигането на президента Румен Радев за втори мандат

На събитието каро политически гости са и ексдепутатите от партията на Слави Трифонов “Има такъв народ” Филип Станев и Станислав Балабанов. Тук са журналистът Тома Томов, актрисата Цветана Манева, евродепутатката Елена Йончева, проф. Иво Христов, ген. Михо Михов от АБВ, кметът на Русе Пенчо Милков, дългогодишният депутат от БСП Дора Янкова, борецът Александър Томов, кметът на Перник Станислав Владимиров, волейболистът Владимир Николов и други, предаде "24 часа"

Началото на събитието се бави повече от 30 минути. Причината е, че инициативният комитет за издигането на Радев се състои от над 200 човека, които пък трябва да се регистрират преди събитието. Това обяви водещата Ива Дойчинова.

"Неуспехът на партиите на промяната да съставят действена демократична алтернатива считам само за етапен провал - обществото ни е зряло за промяната". Това каза президентът Румен Радев по време на Учредителното събрание на Инициативния комитет, който ще издигне кандидатурата му за президент, информира NOVA.

"Искам да благодаря на всички вас - общественици, творци, хора от институтите, академиите, лекари шампиони. Изключително се радвам, че сме заедно тази вечер и ви благодаря за подкрепата. Въпреки че пет години я усещам при срещите си с хората по всички кътчета на Родината. Признавам си енергията и зарядът при сформирането на този Инициативен комитет надхвърли далеч очакванията ми. Благодаря ви за топлите и силни думи. Приемам вашата подкрепа като оценка за свършеното до момента в първия ни мандат, като подкрепа за позициите, които заемаме и за посоката", каза още Румен Радев.

"На фона на безпрецедентния срив на доверие в политическата система и институцията, на общата криза на законността, президентството се утвърди като стълб на стабилност и държавност, защото и в най-тежките времена на тотална обсада, на непрекъснати атаки и манипулации, ние с г-жа Йотова не се отклонихме от мисията си да отстояваме държавността и интересите на българите, да бъдем коректив и последна бариера срещу беззаконието и лобизма, да фокусираме общественото внимание върху недъзите на политическата система, да обединяваме около значими каузи, да работим за модернизацията на България, да отстояваме българския национален интерес. Вярвам, че президентската институция символизира единството на нацията. Не като ням свидел на беззаконието, не като гарант на комфорта на облагодетелстването. Единството не е механичен сбор на грабители с ограбени, на лъжци с излъгани. Единението е осъзнато обединение около демократични ценности. Около гражданската воля да се търсят и следват съдбовно значими обществени цели", каза още Румен Радев. "Считам, че последните 5 години промениха обществената атмосфера. Антимафиотският консенсус, който се роди на площадите, премина в урните. Няма нормален човек, който да приеме произвола, корупцията и беззаконието", подчерта още държавният глава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари