Бойко Борисов: Демокрацията е скъпо удоволствие

1
В момента тече извънреден брифинг на ГЕРБ, на който Борисов критикува новоизбраните партии в парламента, както и президента Румен Радев
В момента тече извънреден брифинг на ГЕРБ, на който Борисов критикува новоизбраните партии в парламента, както и президента Румен Радев Видео: Фейсбук

Бойко Борисов критикува остро своите опоненти

Премиерът в оставка Бойко Борисов не издържа и ден, без да се появи публично. В момента тече извънреден брифинг на ГЕРБ, на който Борисов критикува новоизбраните партии в парламента, както и президента Румен Радев

"Аз съм човек, който винаги дава отчет за парите на данъкоплатците. Изборите по време на пандемия са скъпо начинание и ги проведохме пред всички наблюдатели и неслучайно не бяха обжалвани. Преди изборите политическите партии имат своите програми, тактика на действи и е нормално за демокрацията”, каза премиерът Бойко Борисов, който участва в извънредния брифинг на ГЕРБ.

"Точно, защото демокрацията е скъпо нещо, партиите са длъжни да направят да има стабилно управление. Има развити държави, които вярват в демокрацията. Аз благодаря на българите, че отново ни поставиха първа политическа сила и тези коментатори, които говорят че ни били отвяли, не знам как го говорят. Отровното трио ни наричат токсични, нима БСП и ДПС не са токсични, "Да, България не са ли токсични, че никой не иска да работи с тях? Айде малко да си мерим думите. Само да напомня че ние само подкрепихме председателя на ЦИК", допълни още Борисов.

"ГЕРБ беше малцинство в ЦИК, защото там бяха представители на ДСБ и "Да, България“ им беше удобно да са там, защото имат евродепутат, ама сега, защото ВМРО изпаднаха под 4%, те побързаха да закрият квотата на ЦИК, само да видите какви демократи са", продължи той.

Не може уважаемата Нинова да каже по-бързо да връщаме мадата и да закриваме парламента, защото Бойко управлява. А те си направиха мнозинство за да обслужат Радев, неслучайно не направиха план за падемията, не случайно не гласуваха мажоритарния вот“, подчерта Борисов.

“Пак хвърлиха прах очите на хората с мажоритарния вот, някога когато има редовни избори. Как се решиха в парламента, че отпадна субсидията от 1 лев., но на Разпети петък да приемеш закон".

“Целта беше една единствена, а именно ЦИК, да се даде в ръцете на президента. ЦИК се назначава от Радев, но парламентът, за да бъде диктатът пълен, не му направиха методология кой ще бъде председател. Или ще направят същото като в парламента, къде им е методологията. Или, ако не му дадат удобните хора партиите, той ще решава. Абсолютно погазване на всички принципи, като от 20 члена в ЦИК ГЕРБ имаше 7, всички бяха на другите партии", припомни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари