НА ЖИВО: Български и румънски министри обсъждат изграждането на нови мостове над Дунав

1
Срещата се провежда в Русе
Срещата се провежда в Русе

Вицепремиерът Гроздан Караджов и министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев се срещнаха с румънския вицепремиер и министър на транспорта и инфраструктурата Сорин Гриндяну.

Инициативата за срещата в Русе е на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев.

Ще бъдат обсъждани планове за изграждане на нови мостове съгласно Меморандума за разбирателство между правителствата на двете страни, подписан през 2019 г. Сред темите е възобновяването на дейността на фериботната линия Русе – Гюргево и облекчаване на трансграничния трафик на хора и товари през граничните контролно-пропускателни пунктове между България и Румъния.

Домакин на събитието е областният управител на Русе Анатоли Станев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    русенец
    То хубаво тираджия, ама сега тясното място е моста, което се вижда с просто око по километричните опашки към Мартен.
  • 17
    1
    ТИРАДЖИЯ
    Добре умувате и вземате решения, но е добре преди това да говорите с шофьорите. Пътят Русе –Бяла – Търново – Гурково едва издържа на сегашния трафик. Вие, управляващите, искате да има ферибот и втори мост до Русе. И за двете точки няма даже и идея за създаване подходяща прилежаща инфраструктура – ГПП, тоалетни, паркинг зони, бързи пътища без безсмислени ограничения на скоростта, задръствания и градски зони и т.н. И понеже главите Ви трудно разбират ще го обясня като за Вас: представете си една фуния с голям входен капацитет и малка по диаметър изходна тръба. Ако я напълним входа до горе на изхода пак ще имаме същото количество със същия дебит. Представете си какво ще стане ако примерно се увеличи 3 ПЪТИ трафика по пътя Русе – Търново – Гурково. Със сигурност предприятието „Обредни домове“ ще бъде на свръх печалба. Поуката е, че щом искате да увеличите пропускателната способност, то всички части от инфраструктурата трябва да отговарят на изискванията, а не да има оставени изкуствени препятствия, които да затрудняват движението трафика.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари