На зъболекар в Гърция само с отрицателен тест за COVID

0
Мярката ще се отнася и за придружителите
Мярката ще се отнася и за придружителите Снимка: iStock

Гръцкото министерство на здравеопазването изисква отрицателен тест за Covid-19 както за ваксинирани, така и за неваксинирани пациенти, при посещение на зъболекар.

Мярката ще бъде наложена и за тези, които придружават пациент при зъболекар, съобщи „Keep Talking Greece“, цитиран от БГНЕС.

Ваксинираните пациенти и придружаващото лице ще трябва да покажат отрицателен бърз тест - 10 евро, а неваксинираните - отрицателен PCR тест - 60 евро. Съгласно решението на министъра, публикувано в Официален вестник на 12 септември 2021 г., за посещения в болници, клиники, лекарски кабинети, диагностични центрове и рехабилитационни центрове се прилага следното:

- Пациентите, които посещават обществено или частно здравно заведение за преглед, не подлежат на лабораторни изследвания за COVID-19.

- Пациенти, които посещават държавно или частно здравно заведение за инвазивен преглед или тест, който може да причини разпространение на аерозоли, да бъдат подложени на бърз тест в рамките на 48 часа преди изследването.

- Напълно ваксинирани придружители на пациенти преминават бърз тест в рамките на 48 часа преди да влязат в обществено или частно заведение.

- Неваксинираните придружители на пациенти се подлагат на молекулярно изследване (PCR) в рамките на 48 часа преди влизане в публично или частно заведение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари