На пазар с маска. Как се прилагат новите мерки за безопасност в Русе?

3
Управителят на „Общински пазари“ ЕООД Кунчо Кунчев обясни пред камерата, че освен еднопосочното движение, всички продавачи са с маски
Управителят на „Общински пазари“ ЕООД Кунчо Кунчев обясни пред камерата, че освен еднопосочното движение, всички продавачи са с маски Видео: БНТ

Еднопосочното движение вече е факт на всички общински пазари в Русе

Новата заповед на министъра на здравеопазването, с която се въвеждат още по-строги мерки за безопасност срещу COVID, вече е  факт. Какви ще бъдат те в общинските пазари и какви са задълженията на продавачите, клиентите и какъв ще е начинът на придвижване?

Отговорите дава БНТ . Управителят на „Общински пазари“ ЕООД Кунчо Кунчев обясни пред камерата, че освен еднопосочното движение, всички продавачи са с маски. Той призова гражданите също да сложат предпазни средства когато идват да пазаруват. 

50 камери следят непрекъснато човекопотока на Кооперативния пазар и ако се забележат нередности, охраната веднага  реагира.

Най-важната мярка си остава спазването на дистанция, която на русенските пазари не е проблем, тъй като няма огромно струпване на хора, както се наблюдава по софийските тържища. 

 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари