Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

На кого са нужни 51 общински съветници в един умиращ град?

  • Автор: Светослав Борисов
  • Коментари: 33
68
Имаме ли нужда от тази толкова раздута бройка наистина?
Имаме ли нужда от тази толкова раздута бройка наистина? Снимка: Dunavmost

Ето, че изборите свършиха и живота в Русе се завърна към обичайния си ритъм.

Няма да коментирам кой е загубил и кой спечелил защото резултатите са ясни за всички нас. Това което обаче ме вълнува е защо с моите данъци се издържат 51 общински съветници. Имаме ли нужда от тази толкова раздута бройка наистина? Нима в град който отдавна е под 100000 души трябва да има толкова много местни депутати?

За да не бъда обвинен в популизъм си направих труда да проверя как стой този въпрос в Австрия и Швейцария например. В тези две страни градовете с население колкото Русе се управляват от един кмет и двама заместници а общинските съветници варират от 12 до 28 души максимум. Изключение прави само Виена и Цюрих където местните представители са 30 души. Ситуацията дори в Унгария  е много по-различна от тази в нашата родина след като Орбан взема решение да намали драстично броя на държавните и местните депутати. Тогава какво правим ние?

Обръщам се към новия кмет Пенчо Милков с молба да чуе гласът на народа и да предложи местен референдум за броя на общинските съветници, защото тази цифра не е от полза за обществото ни а само за разни лобистки кръгове. В държава в която народа изнемогва подобна раздута администрация е пир по време на чума така, че моля да помислите по тази тема.

Автор: Светослав Борисов
(Автор: Светослав Борисов - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари