На ключови места по улица "Борисова" тротоарите са в лошо състояние

3
За това сигнализира общинският съветник Асен Даскалов
За това сигнализира общинският съветник Асен Даскалов Снимка: Dunavmost / архив

Тротоарните плочки на ключови места по улица "Борисова" са в лошо състояние

За това сигнализира общинският съветник Асен Даскалов от ВМРО и настоява кмета да отговори на няколко въпроса. Внесена е докладна записка в Общински съвет-Русе по сигнал на граждани, които алармират, че тротоарните плочки са разместени и "силно компрометирани" на места, въпреки извършен преди 3-4 години ремонт.

Състоянието на плочките създава опасност от злополуки, смята Даскалов. Това важи особено за учениците от Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“, където тротоарът е проблемно място. 

Ето какво пита общинския съветник.

"Преди 3-4 години бяха изцяло подменени тротоарните плочки по ул. „Борисова“ в гр. Русе в участъка от кръстовищата на посочената улица с ул. „Панайот Хитов“ и ул. „Хан Крум“ от едната страна, съответно с ул. „Рила“ и ул. „Константин Иречек“ от отсрещната страна.

Граждани ме сигнализираха, че част от  тротоарните плочки са разместени, а на места са силно компрометирани. Особено лошо е състоянието пред сградите на бившето Музикално училище и Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“, както и пред ресторант „Сан Марино“.

Описаното състояние на тротоарните плочки създава опасност от злополуки, включително на стотиците ученици, които всеки ден отиват до горепосоченото училище. 

Предвид гореизложеното моля, за Вашите отговори на следните въпроси:

1. Кога точно са извършени строително-ремонтните дейности, свързани с подмяна на тротоарните плочки в участъка от кръстовищата на посочената улица с ул. „Панайот Хитов“ и ул. „Хан Крум“ от едната страна, съответно с ул. „Рила“ и ул. „Константин Иречек“ от отсрещната страна, кой е изпълнителят и на каква стойност са извършените ремонтни дейности?

2. Изтекъл ли е гаранционният срок на извършените строително-ремонтни дейности? Ако не е изтекъл – поканен ли е изпълнителят да отстрани дефектите?

3. В случай, че гаранционният срок е изтекъл – предвиждате ли извършването на ремонтни дейности на горепосочените тротоарни плочки?"

 

 

 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари