На "Капитан Андреево" задържаха бижута за 40 бона

0

Близо 630 грама златни бижута откриха митническите служители от митническа мобилна група при две проверки на МП Капитан Андреево.

Общата стойност на задържаните изделия от благородни метали е над 37 000 лева.

При първия случай златните бижута са задържани при проверка на лек автомобил „Ауди" с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция. Водачът на автомобила и неговите спътници не са декларирали, че пренасят ценности. При извършената щателна проверка митническите служители открили в подлакътника на шофьорската седалка кутия, опакована с тиксо, пълна с общо 243 златни накита: обеци, синджири, медальони, пръстени, гривни, медальони.  Според експертизата, изготвена от вещо лице, бижутата с общо тегло 397.30 грама са от 14-каратово злато на обща стойност 23 838 лева.

Контрабандните златни накити са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата. На шофьора е съставен акт за нарушение на Валутния закон и му е задържано обезпечение в размер на 560 долара.

При втория случай, при проверка друг румънски автомобил, влизащ в страната от Турция, в личния багаж на румънска гражданка са задържани недекларирани 229.23 г изделия от жълт метал, които според експертизата на вещото лице са от 14-каратово злато на стойност 13 753.8 лева. На нарушителката е съставен акт по Валутния закон като и е задържано обезпечение в размер на 150 евро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари