На "Дунав мост" са върнати шестима души с фалшиви PCR тестове

3
Полицаи иззеха техниката на фалшификатора
Полицаи иззеха техниката на фалшификатора Снимка: БГНЕС / архив

Полицаи иззеха техниката на фалшификатора

Днес на съвместния граничен пунктРусе - Гюргево“ за излизане от България пристигнал лек автомобил с трима мъже, български граждани. При извършване на физическа проверка на документите им граничните полицаи се усъмнили в истинността на представените PCR тестове за COVID-19. Тримата не са допуснати да излязат от страната. След извършено запитване до посочената лаборатория е установено, че не съществуват тестове с тези идентификационни номера, издадени на тримата. По случая в граничното полицейско управление в Русе е заведен заявителски материал, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 18.12.2020 г. на същия пункт граничните полицаи са върнали други три лица, представили неистински официални документи – справка за отрицателен PCR тест за COVID -19. По случая в граничното полицейско управление в Русе е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.308, ал.1 от НК.

В хода на разследването е извършено претърсване в жилище в областния град, при което е намерена и иззета компютърна техника, разпитани са свидетели, назначени са експертизи.

Работата по случая продължава под ръководството на районната прокуратура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари