МВР удари оранжерия за марихуана в село Дойренци

0

Криминалисти на РУ - Ловеч иззеха 147 кг марихуана.

В хода на проведена специализирана полицейска операция на 18 септември в наркооранжерия в с. Дойренци служители на РУ – Ловеч откриха 147 кг марихуана във вид на зелена листна маса.  

В имота полицаите са се натъкнали на инсталация и солидна оранжерия от дървена конструкция, покрита с полиетилен и мрежа от всичките страни. При проверка в нея се установени 46 растения от рода на конопа с различна височина, варираща от 160 см до 240 см. Всяко едно растение е било обградено от метална скара и с изградена вентилация и капково-поливна система, свързана с геран извън имота.

В  къщата е открита стая - сушилня с изградени дървени стелажи, с остатъци от суха зелена тревиста маса по тях, а  в друго помещение е установен мобилен гардероб - инкубатор, оборудван с отоплителна и вентилационна система, пригоден за отглеждане на култивиран разсад.

В имота е установен 64-годишен мъж в момент на полагане на грижи за насажденията, който е задържан за срок от 24 часа  и предстои привличането му в качеството на обвиняем и повдигане на 72- часова мярка "задържане под стража".

Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура - Ловеч.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари