МВР пусна кадри на инциденти с мотористи в София

0
В столицата е проведена специализирана полицейска операция за контрол над водачи, управляващи мотоциклети
В столицата е проведена специализирана полицейска операция за контрол над водачи, управляващи мотоциклети

На територията на град София е проведена специализирана полицейска операция за контрол над водачи, управляващи мотоциклети и участващи в нерегламентирани състезания

За времето от 27.07.2021г. до 31.07.2021 г. на територията на град София от ОПП - СДВР е проведена СПО за контрол над водачи, управляващи мотоциклети и участващи в нерегламентирани състезания.

Проверени са 253 мотоциклета и 254 лица. Общо са съставени 21 АУАН, като от тях 5 за неправоспособност на водача; 5 без ЗГО; 1 без ГТП; 2 за установена употреба на алкохол над 1.2 ‰; 4 без използвана предпазна каска; 1 за преминаване на червен сигнал; 2 за закрита рег. табела и 1 за непредставяне на СУМПС.

От служителите на ОПП - СДВР са съставени общо 32 фиша, като от тях 7 за не носене на документи; 1 за мръсни рег. табели; 1 на пътник без предпазна каска; 17 без ГТП; 2 за нередовни документи; 2 за неправилни маневри; 1 за без светлини и 1 за нечетлива рег. табела.

Заснети са 15 водачи на мотоциклети за нарушения на скоростния режим. Връчени са 10 електронни фиша. Отнети са 3 свидетелства за регистрация на МПС, 4 СУМПС и 4 рег. табели.

Предприетите действия са в отговор на получени множество сигнали. Стремежът на Ръководството на СДВР е подобряване безопасността на пътя и намаляване на жертвите и ранените!

СДВР следи отблизо данните за тенденциите на пътя и редовно анализира необходимостта от допълнителни промени в подхода по отношение на проверките и нарушенията на пътя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари