МВнР връчва протестна нота на посланика на Северна Македония

0
Стрелбата в български клуб в Охрид предизвика дипломатическа реакция в София
Стрелбата в български клуб в Охрид предизвика дипломатическа реакция в София Снимка: БТА

Стрелбата в български клуб в Охрид предизвика дипломатическа реакция в София

Министерството на външните работи осъжда категорично сериозното криминално деяние, при което на 23 ноември 2022 г. в Охрид, Република Северна Македония е използвано огнестрелно оръжие срещу Клуб на граждани с българско самосъзнание „Цар Борис III“, се казва в позицията на МВнР.

Генералното консулство на България в Битоля е било информирано за случилото се вечерта на 23 ноември. Незабавно генералният консул Димитър Иванов е посетил Охрид и е установил контакт с членове на сдружението и компетентните институции в града, ангажирани с случая.

Това криминално деяние е третото посегателство срещу Клуб " Цар Борис III" за по-малко от два месеца. Предишното нападение бе извършено само преди два дни, за което Министерството на външните работи изпрати вербална нота до посолството на Северна Македония в София.

Отбелязваме реакцията на Министерството на външните работи на Северна Македония, но категорично не приемаме такива тежки криминални деяния да бъдат определяни като вандалски акт.

Министерството на външните работи очаква компетентните власти в Република Северна Македония в най-кратки срокове да предприемат действия за разкриване и подвеждане под отговорност на извършителите на престъплението срещу Клуб „Цар Борис III”.

Във връзка със случая днес в Министерството на външните работи ще бъде извикана на среща извънредния и пълномощен посланик на Северна Македония г-жа Агнеза Руси-Поповска, на която ще бъде връчена протестна нота.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Йосиф
    Всички си бършат краката с нас. Дори тези гладни мишки македонците. А ние им натикваме аванти за европа, ток и даваме изгодно, на тези гладни съсли. Много позорна е геополитическата позиция на България. Америка ни командори по най-безпардонния начин. Брюксел ни го начуква за някакви парички да сменяме редица закони, инапе няма сухо, мафията обира парите а за народа остава да дъвче цял живот ноеоприетите колонизаторски закони. Все по унизотелно става да си Българин.
  • 5
    1
    Дгд
    Боли ги кура за вашата нота
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари