МВнР: Вероятно има загинала българка при свлачищата в Италия

0
Жената притежава и италианско гражданство, съобщиха от външното ни министерство
Жената притежава и италианско гражданство, съобщиха от външното ни министерство Снимка: БГНЕС

Жената притежава и италианско гражданство, съобщиха от външното ни министерство

От Външно министерство разпространиха информация за свлачищата в Италия от консулството ни в Рим. По данни на властите там една от жертвите вероятно е българка, която притежава и италианско гражданство. Италиански медии също съобщават за българка сред жертвите на бедствието, които са вече 5.

Ето и цялото съобщение на МВнР:

"По информация на българското посолство в Рим към този момент, вследствие на свлачище в ранните часове на 26 ноември на остров Иския, предизвикано от тежките метеорологични условия, един човек е загинал, 13 души са ранени, а 11 все още се издирват.

По данни на италианските власти една от жертвите на природното бедствие вероятно е българска гражданка, която притежава и италианско гражданство. Българското дипломатическо представителство е в непрекъснат контакт с италианските власти за получаване на официално потвърждение на информацията.

В района е обявено извънредно положение и е разпоредена евакуация на около 200 души. Все още протичат издирвателни дейности за откриването на хора, които евентуално биха могли да са затрупани под масивното свлачище".

Ден след бедствието на остров Иския издирвателните операции продължават - в тях участват около 200 служители от гражданска защита и силите на реда. Стотина жители от района на свлачището бяха евакуирани вчера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари