Мултимилионерка има само един нож в кухнята, който никога не мие

1
За да пести....
За да пести....

Тя има в кухнята си един единствен нож, който никога не мие. И само една гъба за миене на чинии, която смята да използва, докато дунапренът не се разпадне напълно.

Това е Ейми Елизабет – бизнесдама, писателка и притежателка на състояние от 5 300 000 долара.

Да, тя е мултимилионерка. И при това крайно пестелива жена.

Например бойлерът в дома ѝ се включва само веднъж на ден за точно 22 минути – толкова е нужно, за да се нагрее водата за сутрешния душ, пише Woman.bg. Ейми наистина има само един нож, той изглежда като да е на двеста години и тя го пази като очите си. Милионерката искрено вярва, че миенето съсипва ножовете. „След използване всеки път го забърсвам с кърпа и го оставям на мястото му“, казва бизнесдамата.

Прекрасният дом на Ейми не е обзаведен толкова разкошно, колкото бихме очаквали, но мебелировката е практична от финансова гледна точка.

Например холната масичка милионерката е наследила от баща си и я ползва вече от над 30 години. „Можеш да танцуваш върху нея! Тази масичка ще ме надживее“, казва Ейми и стъпва бодро на масата.

Суперикономичната дама кара „Мустанг“, който отдавна вече е време да бъде „пенсиониран“, защото е произведен през далечната 1966 година. Да, толкова стари коли могат да изглеждат добре и да работят безупречно, ако собственикът се грижи добре за тях. Мустангът на Ейми обаче никога не е виждал такива грижи.

Веднъж автомеханикът на милионерката отказал да пусне колата от гаража си, твърдейки, че да се кара такъв автомобил е опасно и противозаконно.

Ейми обаче това не я смутило. За да стигне навреме за уговорена среща, тя се промъкнала в частен самолетен хангар и се разбрала с един от пилотите да я метне до съседния град безплатно. На това му се вика чар!

Ейми е на 51 години и се познава с много влиятелни личности, снима се с политици. И изобщо не се срамува, че е стисната.

Но да поговорим пак за чара ѝ. Къщата на Ейми всъщност не е нейна. Оставена ѝ е от бившия ѝ мъж след развода. „Иначе тя щеше да живее в някоя барака или в стая под наем някъде в гетата“, твърди Майкъл Б.. И Ейми кима за потвърждение – така си е.

Трудно можем да виним Майкъл за развода – че кой би издържал да живее с такава скръндза? Въпреки това той до ден днешен идва на гости на бившата си, за да изчисти – защото самата нея я мързи да се занимава с това, а да харчи пари за чистачка не намира за нужно. Освен това той кара Ейми на работа и на пазар – общо взето я обгрижва като малко дете. Тя за благодарност го черпи със сандвичи. С риба тон. За котки.

„Вижте, рибата тон струва 86 цента, а котешките консерви 50 цента. Спестявам 30 цента!“. Ейми изобщо не я е срам, че третира така бившия си съпруг в отплата за грижите.

Да, тя е натрупала цяло състояние сама. При това се старае да не харчи повече от 1000 долара месечно за всичките си разходи. Разбира се, тя не може да се сравни с някои други суперикономични дами, които харчат за храна около 25 лв. месечно и никога не купуват тоалетна хартия.

Но пък Ейми е милионерка, жена, която със собствени сили се е превърнала в преуспял човек от изхвърлена на улицата тинейджърка. Само че дали тези милиони наистина я радват?

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари