Муки открехна тайна, пазена с години

0
Дъщерята на Стоянка Мутафова споделя какво е състоянието след като излезе от болницата
Дъщерята на Стоянка Мутафова споделя какво е състоянието след като излезе от болницата

"От Коледа насам мама е в разцвета на силите си! Зареди се от посещението в храм-паметника "Александър Невски" и сега няма спирачки."

Това каза дъщерята на великата ни актриса Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева, която всеки ден се разхожда с Ирен Кривошиева и Стоянка в студеното време, пише в. България днес.

"Казаха на мама да не се залежава и сега обиколихме всички места, на които отдавна не сме ходили. Първо бяхме в криптата на най-голямата ни църква. Там ни посрещна доц. Русева, една много мила жена. Разказа и ни показа много интересни неща. Сега може и на кино до мола да я водя, ще видим", каза през смях Муки.

Всъщност Стоянка Мутафова винаги е обяснявала, че не вярва в поличби и суеверия, а по-скоро в себе си и в Господ. "Да, мама вярва в Бог, но не във варианта, в който да ходи всеки ден на църква и да пали свещ. Ходим на всички празници, но вярата си я имаме в сърцето", каза Муки.

Откакто е починал Нейчо Попов, любимият мъж на двете жени, те всеки ден се сещат за него и молят Господ да е на по-добро място.

"Мама никога не е вярвала на разни пророци. Помня, че когато ходи при Ванга, тя нищо не й позна и каза: "На теб нищо не мога да ти кажа, затворила си се". Оттогава майка ми не вярва на врачки, гадателки или магове", категорична е Муки.

Според нея силата на Стоянка е в огромната й воля за живот и изява на сцената. "Винаги ще казвам, че нея сцената я крепи", каза Мария.

Грубешлиева е щастлива от доброто отношение на Ирен Кривошиева към майка й.

"Ирен много я промени. Мама стана по-одухотворена, по-спокойна. Ирен понякога й говори за Библия, за прошките и радостите в религията. Постоянно ни е интересно трите. Все намираме тема за разговор", категорична е Муки.

След като прекара известно време в болница, където се наложи да й сложат стент, Стоянка щади силите си и когато се чувства изморена, повече си почива. "Гледа телевизия, филми всякакви. Мама обаче не може дълго да почива и все мисли отново за сцената."

Докторите са категорични, че състоянието на 94-годишната актриса е много добро за възрастта й и не се налага да я спират от сцената.

"Казах им, че няма да ги слушам, ако искат да спра да играя. Това няма как да се случи", категорична е Стоянка и продължава да търси нови постановки за изява. Тя дори смята да се впусне в нова премиера, за да докаже на "тези от Гинес", че ще играе, докато може.

"Разбрах, че на рождения ми ден - 2 февруари, сигурно ще дойде вписването ми като най-възрастната активно играеща актриса в света. Много ме радва това, макар че не това е била мечтата ми", смее се Мутафова.

Иначе на 24 януари, ако не й мине котка път, се очаква "Госпожа Стихийно бедствие" да се завърне отново на сцена в едноименната постановка в театър "Сълза и смях". "Очаквам хората отново да дойдат и да ни гледат. Ще съм пак тази вихрена жена, която знаят", обеща с усмивка голямата Стоянка Мутафова.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари