Москва: "Северен поток 1 и 2" могат да бъдат ремонтирани, но това ще отнеме много време и пари

0
Русия продължава да събира факти за саботаж срещу "Северен поток"
Русия продължава да събира факти за саботаж срещу "Северен поток" Снимка: ТАСС

Русия продължава да събира факти за саботаж срещу "Северен поток"

"Северен поток 1" и "Северен поток 2" технически могат да бъдат ремонтирани, но това ще отнеме много време и пари, заяви руският вицепремиер Александър Новак в предаването "Москва. Кремъл. Путин".

На първо място Русия възнамерява да изясни кой е виновен за саботажа на тръбопроводите, доколкото САЩ, Украйна и Полша имат интерес от това, посочи той.

"Такива инциденти не са се случвали никога досега. Разбира се, съществуват технически възможности за възстановяване на инфраструктурата, но това изисква време и подходящи средства. Сигурен съм, че ще бъдат намерени подходящи възможности", каза той.

"Към днешна дата преди всичко е необходимо да се открие кой го е направил, и сме сигурни, че някои държави, които изразиха позицията си по-рано, се интересуват от това. Тогава и САЩ, и Украйна, и Полша заявиха, че "те ще направят всичко за това тази инфраструктура да не работи", така че, разбира се, това трябва да бъде сериозно решено", добави Новак.

Русия продължава да събира факти за саботаж срещу "Северен поток", но косвените доказателства сочат западна следа. Това заяви Сергей Наришкин, директор на Службата за външно разузнаване на Русия (СВР), в интервю за същото предаване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари