Москва отговори на САЩ

0
Прекъсване на сътрудничеството между руските и американските военни в Сирия
Прекъсване на сътрудничеството между руските и американските военни в Сирия

Ракетният удар на САЩ срещу военновъздушна база в провинция Хомс може да доведе до прекъсване на сътрудничеството между руските и американските военни в Сирия, тъй като Вашингтон не е консултирал с Москва действията си.

Това заяви за РИА Новости председателят на комисията по отбрана и сигурност в Съвета на федерацията Виктор Озеров, предаде OFFNews.

„Това може да пресече вече усложненото сътрудничество между военните на Русия и САЩ в Сирия, тъй като САЩ не установиха контакт с нашето ръководство“, подчерта Озеров.

Същевременно американският държавен секретар Рекс Тилърсън увери пред журналисти, че съюзниците на Вашингтон са подкрепили ракетния удар, допълвайки, че САЩ не са се свързали с политическото ръководство в Москва и след нанасянето му.

Рано тази сутрин САЩ нанесе въздушни удари по военна база на Сирия в отговор на химическата атака в страната, за която бе обвинен президентът Башар ал-Асад.

Пентагона съобщи, че са изстреляни 59 ракети към база Шайрат в Сирия. Унищожени са поне две писти, а ударите са предизвикали пожар в складове за гориво. Базата е пряко свързана с химическата атака от тази седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари