„Монтюпе“ публикува онлайн измервания на замърсители на въздуха

1
Какво е нивото на различните замърсители може да се проследи ежедневно онлайн чрез сайта на Регионалната инспекция по околната среда и водите
Какво е нивото на различните замърсители може да се проследи ежедневно онлайн чрез сайта на Регионалната инспекция по околната среда и водите

Какво е нивото на различните замърсители на въздуха, които генерира производството на „Монтюпе“, може да се проследи ежедневно онлайн чрез сайта на Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Това стана ясно от прессъобщение на екоинспекцията в Русе.   

Данните от собствения непрекъснат мониторинг на специфични органични вещества на „Монтюпе“ ЕООД са публични. Линк към платформа на дружеството е свързан с интернет  страницата на екоинспекцията.

Монтирането на пункт за собствен мониторинг на специфична органика, определена на база анализ на използваните в производството химични вещества, е част от изпълнението на инвестиционната програма на дружеството. Това изискване към оператора е задължително условие в издаденото ново комплексно разрешително.  

В пункта се измерват фенол, толуол, бензен, ксилен, орто и пара крезол, нафтален, както  и метеорологични показатели от района площадката.

Линк към платформата на „Монтюпе“ ЕООД

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари