Момиче намери и върна портмоне

4
Собственикът на парите я намира, за да ѝ благодари
Собственикът на парите я намира, за да ѝ благодари

Добрината съществува и тя е сред нас.

С добро е пълна тази история, която е разказана във Фейсбук от мъж, който не може да проумее още късмета си. И явно думите му са докоснали и други хора, защото потребителите не спират да я споделят помежду си.

Публикуваме споделеното от Мартин Георгиев без редакторска намеса:

"На 20 септември 2018 година, между 12:30 и 17:00 се случи, нещо невероятно и на пръв поглед рядко срещано, днешно време с мен и моят баща. Бяхме с татко в ж.к Дървеница към обяд, и тъй като се наложи да оставя колата на майка ми, по семейни причини, ние с него трябваше да си хванем такси, за да се приберем вкъщи. Хванахме такси (баничарка) към 12:30, в посока "Люлин", мен трябваше да ме оставят в Мол Сердика, защото имах да свърша едни неща, а баща ми продължи сам. След около 15 минути, майка разтревожено ми звънна по телефона, и ми сподели тъжната новина, че баща ми си е забравил портфейла в таксито, (като в него са били документите, около 1000 лв, два билета самолетни и кредитни карти) и започна да ме пита на коя фирма е било таксито, за да звъннем и да оправим нещата, но за съжаление не бях обърнал внимание на това, и и споделих, че не съм сигурен но мислех, че е ОК.

В последствие последва обаждане от баща ми, и той започна да се притеснява, и ми сподели, че е запомнил името на шофьора, но за съжаление, таксито не е било на ОК. След което започнах да звъня на всички номера от различните фирми, и за наш късмет попаднах на една жена, която ме свърза с друга, която е разбрала за случая, казвайки ми, че портфейла е оставен от млада девойка, която се е качила в таксито след нас, в 7 рпу.

Веднага се разбрахме с татко и се упътихме натам! Когато пристигнахме, полицаят който беше поел случая, беше в шок и ни сподели, че сме големи късметлии, защото портфейла не беше пипан и отварян от момичето, знаейки, че при толкова много пари, малко биха постъпили по този начин!

Описахме всичко и наистина всички банкноти и документи бяха в портфейла. Накрая преди да си тръгнем, поискахме телефонния номер на даденото момиче, за да и се отблагодарим със букет рози и парична награда! Свързахме се и се разбрахме да се чакаме, на метростанция "Мусагеница"!

Когато отидохме с букета цветя, тя не повярва и наистина много се зарадва, а баща ми и целуна ръцете и и каза “ти си моят Ангел, благодаря ти за това което направи!” Поговорихме си малко, тя между другото беше на 20 години, и се казва Радостина, много добро и интелигентно момиче. Беше наистина много натоварен ден, но със прекрасен край! Дойде време да си тръгнем, и татко и сложи в букета, паричната награда в знак за уважение и искрена благодарност, да си купи нещо за спомен и да се почерпи за постъпката, но тя не пожела да ги вземе разбира се, но успяхме да я убедим, че ги заслужава и, че това е най-малкия жест, за благодарност, който можем да направим за нея!

Тръгнахме си с татко, спокойни, благодарни и разбрахме, че колкото и зле да е положението в България, все още носим българското в себе си, все още има добри хора, които помагат, и най-вече, че има надежда! Най-важното е да бъдем добри хора, и да си помагаме един на друг, защото когато правиш добро, добро ти се връща!

Забравих да ви споделя какво ми каза накрая, тя!

“Постъпих така както, моите родители са ме възпитали!”

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари