Молдовски спасителен отряд пристигна в Русе

0
Специализирана спасителна техника за бедствия и аварии премина тази вечер през Дунав мост на път за учение
Специализирана спасителна техника за бедствия и аварии премина тази вечер през Дунав мост на път за учение Видео: Русе Медиа

Специализирана спасителна техника за бедствия и аварии премина тази вечер през Дунав мост при Русе.

11 машини заедно с линейки и пожарни от Молдова пристигнаха у нас за участие в международно полево учение в Монтана. То започва утре, като в него ще се включат още екипи от Румъния, Гърция и България.

Колоната пристигна около 21 часа на граничния пункт „Дунав мост“, съобщи Русе Медиа. В екипа има 56 човека, които ще участват в учението. Към представителите на Молдова утре сутринта ще се присъединят и румънски екипи, които ще преминат границата с осем автомобила и пожарна техника.

Ще участваме в международни полеви учения вследствие на произшествие – земетресение в България, във връзка с което правителството на страната ви е помолила за международна помощ и Молдова се е отзовала. В състава ни има две следови кучета, отряд за издирване и спасяване, както и логистично обезпечаване, необходимо за осигуряване на нуждите на отряда и аварийно-спасителните действия“, обясни полк.Олег Малашевски, началник на отряда.

Заради придвижването на колоните със специализирана техника от 9 до 11 часа на 12 юни, сряда, движението по направлението Русе - Плевен - Монтана ще бъде затруднено.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари