Moderna е бракувала 400 хиляди ваксини срещу новия коронавирус

0
Причината е проблеми в последните етапи от производството на лекарството
Причината е проблеми в последните етапи от производството на лекарството

Причината е проблеми в последните етапи от производството на лекарството

Американската биотехнологична компания Moderna беше принудена да бракува около 400 хиляди дози от коронавирусната си ваксина поради проблеми в последните етапи от производството на лекарството. Това съобщи в интервю за Bloomberg американският имунолог Монсеф Слоуи, който оглавява екип от учени, участващи в държавната програма "Операция Невероятна скорост" за разработване и разпространение на ваксините срещу новия коронавирус, съобщава TACC, цитирани от Агенция "Фокус".

"400-те хиляди дози са част от по-голяма партида от 1,4 милиона дози от ваксината", каза Слоуи. Проблемите, възникнали в последните етапи на производствения процес, са свързани с „филтриране“, обясни имунологът. Той също така подчерта, че подобни откази са типични за технологични процеси с такава сложност.

Както The New York Times съобщи във вторник, Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) може да вземе решение за ваксината, разработена от Moderna, днес.

В по-ранно съобщение за пресата компанията заяви, че новата ѝ ваксина срещу коронавирус е била над 94% ефективна. В изследването на препарата са участвали 30 хиляди души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари