Многократно осъждан се призна за виновен по три обвинения

0
Съден за отвличане на приятелката си ще лежи в затвора и за порнография
Съден за отвличане на приятелката си ще лежи в затвора и за порнография Снимка: Dunavmost

Съден за отвличане на приятелката си ще лежи в затвора и за порнография

Окръжен съд – Русе одобри споразумение между зам.-окръжния прокурор и защитника на обвиняемия Б. Л., с което последният се призна за виновен за наркоразпространение и за създаване и разпространяване на порнографски материали. Обвиненията са както следва:

В периода от началото на м. декември 2020 год. до 15.12.2020 год. в гр. Варна, с. Ушинци, обл. Разград и гр. Русе, сам и в съучастие с Л. Ц., като извършител, без надлежно разрешение, в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление – на 4 пъти, придобил и държал, с цел разпространение високорискови наркотични вещества (метамфитамин и хероин) на обща стойност 682,08 лева.

В периода 04.03.2020 год. – 13.12.2020 год. на неустановено място в Р България и в гр. Русе, в условията на продължавано престъпление на 161 пъти, сам и в съучастие с Л. Ц., като извършител, създал порнографски материали, изобразяващи неприлични, неприемливи и несъвместими с обществения морал реални блудствени действия.

В периода 08.-14.12.2020 год. на неустановено място и в гр. Русе, в условията на продължавано престъпление на 107 пъти, разпространил чрез „Вайбър“ порнографски материали – снимки и видеоклипове, изобразяващи неприлични, неприемливи и несъвместими с обществения морал реални блудствени действия.

Многократно осъжданият Б. Л. прие да му бъдат наложени отделни наказания за трите престъпления, които се групират и се налага едно общо, най-тежкото от тях, а именно „лишаване от свобода“ за срок от три години и осем месеца при първоначален строг режим и „глоба“ в размер на 10 000 лв. Приспаднато е времето, през което е бил задържан, считано от 16.12.2020 г. до 30.07.2021 г. когато предходна присъда е била приведена за изтърпяване.

Обвиняемият следва да заплати и 2 743,85 лева за изготвени в хода на досъдебното производство експертизи. Наркотиците са отнети в полза на държавата, както и иззетите от Б. Л. вещи: 4 мобилни телефона със СИМ карти, стъклени и метални лули, стъклен предмет с форма на колба, 2 миникамери, 2 газови пистолета с патрони и гилзи.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари