Многократно осъждан остава в ареста да чака поредната присъда

1
Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че в условията на опасен рецидив откраднал множество чужди вещи
Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че в условията на опасен рецидив откраднал множество чужди вещи

Състав на Окръжен съд – Русе потвърди като законосъобразна определената от Районен съд – Русе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо 31-годишния Н. М.

Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че в периода 21-22.03.2019 г. в условията на опасен рецидив откраднал множество чужди вещи.

Въззивната инстанция сподели основанията на Районен съдРусе, че са налице кумулативно изискуемите законови предпоставки за определяне на първоначалния арест. Те се основават на анализа на събраните материали и доказателства по делото, които водят до обосновано предположение, че Н. М. е автор на деянието. С тези мотиви съдът не уважи доводите на обвиняемия, с които молеше за изменение на мярката за неотклонение, твърдейки, че не е извършил престъплението, в което е обвинен, а и нямало опасност да се укрие, тъй като имал постоянен адрес и работел без трудов договор. И този съдебен състав прецени, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, като бяха отчетени множеството му предходни осъждания и вероятността да се укрие от органите на реда.    

Определението на Окръжен съдРусе, с което се потвърждава взетата по отношение на Н. М. мярка за неотклонение задържане под стража е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари