„Младите легенди“ изненадаха пътуващите по пътя Русе - Силистра

17
Студентите Алекс и Константин бягат благотворително за Яни
Студентите Алекс и Константин бягат благотворително за Яни Видео: Русе Медиа

Студентите Алекс и Константин бягат благотворително за Яни

Българските студенти Алекс и Константин, които следват в Германия и вече са известни като „Младите легенди“ със своя подкаст, изненадаха днес пътуващите по направлението Русе - Силистра. Двамата младежи бягаха под дъжда, охранявани от две полицейски патрулки.

Те правят маратон от Нова Черна до Русе с благотворителна цел за набиране на средства за 6-годишната Яница Карачорова, която се бори с тумор в мозъка. А утре, събота, организират парти в NORD BEACH заедно с рапъра Димчоу, за да подкрепят малката Яни, информира Русе Медиа.

Заради русенското дете, което се нуждае от средства за лечение в Германия, Константин, се е захванал да бяга 200км за 20 дни, като има за цел други хора да го последват и да се обърне повече внимание на каузата. Другата легенда- Алекс, ще дава безплатно онлайн уроци по шах, където всеки който има желание и време може да се присъедини. „По този начин искаме да покажем на младите, че може да бъдем активни, както физически, така и психически и в същото време да помагаме на хората в нужда“, казват двете момчета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари