Младежи въртели наркотрафика в Елин Пелин, майките им помагали

0
Складът, откъдето се зареждала бандата е разбит по време на сделка
Складът, откъдето се зареждала бандата е разбит по време на сделка Снимка: МВР

Момчета родени през 1995 година въртели бандата за наркотици в Елин Пелин. 

Родителите им пък били запознати с дейността на децата си. Една от майките на единия задържан изхвърлила буркан с тревиста маса през прозореца, когато униформените дошли на обиск в дома им. За друга майка разследването показало, че осъществявала транспортирането на наркотиците от София до Елин Пелин, стана ясно по време на брифинг на специализираната прокуратура.

Оперативна информация за наркогрупата е получена през месец февруари, когато е изготвен план, утвърден от главния секретар на МВР.

Толерирането на тази дейност от родители е крайно неприемливо. Необходима е здрава семейна среда“, заяви заместник-директорът на ГДБОП Стоян Темалкиев.

Ръководителят на специализираната прокуратура Димитър Франтишек пък каза, че групи за разпространение на наркотици се разбиват често, но те отварят ниша, която бързо се заема от друга банда.

Разследващите обясниха, че складът, откъдето се зареждала бандата е разбит по време на сделка. Там са открити и голяма част от наркотиците и фалшивите еврови банкноти. Те били с номинал от 100 евро и на пръв поглед с добро качество. На този етап обаче прокурор Франтишек се въздържа от коментар за фалшивите пари, защото разследването продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари