Младеж стреля по заведение, майка му го защитава

0
Според майката не е имало опасност да нарани някого, защото „тук всичко е дървета“
Според майката не е имало опасност да нарани някого, защото „тук всичко е дървета“ Видео: bTV

20-годишен младеж стреля в бургаско заведение, ядосан, че то трябва да затвори заради мерките срещу КОВИД-19. При инцидента няма пострадали

Случката е станала на 8 март, но за нея  се разбра едва в понеделник, защото собствениците на заведението са подали късно сигнал в полицията, разкрива bTV.

„Въпросните младежи не били много щастливи от факта, че трябва да напуснат заведението, но един от тях особено агресивно е демонстрирал своята неудовлетвореност от така стеклите се обстоятелства. Извадил е пистолет, който до този момент е бил запасан на колана му. Произвел е няколко изстрела по панорамния прозорец на заведението“, обясни говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева.

По нейните думи поведението на извършителя „говори за нисък праг на поносимост и високо ниво на агресия".

Майката на младежа заяви, че той не е правил проблеми и не е отказал да си тръгне от заведението. Той и компанията му са пожелали към 22:30 ч. само да чуят още една песен, след което са излезли навън.

По нейните думи пистолетът, който е носел синът ѝ, е „пластмасов със сачми да гонят котките и гларусите“.

„Просто са излезли и са се шегували. Той не е разбрал, че е уцелил заведението“, каза жената.

Според нея не е имало опасност да нарани някого, защото „тук всичко е дървета“. Тя е категорична, че синът ѝ не е правил проблеми и не вярва да я лъже за случилото се.

„Не го оправдавам, но не могат да го изкарват най-големият престъпник. По никакъв начин не е ангел“, каза майката, според която собствениците на заведението са подали сигнал до полицията, за да „могат да си оправят стъклото“, а синът ѝ ги търсел, но не успял да се види с тях.

Управителят на заведението Добринка Французова потвърди, че младежът не е правил проблеми в заведението и не е отказал да си тръгне.

„Момчето ми се извини. Щетите са само материални“, каза Французова.

 

По случаят е образувано досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари