Младен Маринов: Имаме достатъчно данни, за да разследваме Юрий Борисов за шпионаж

1
Утре ще дадем повече подробности по отношение на задържането му, добави вътрешният министър
Утре ще дадем повече подробности по отношение на задържането му, добави вътрешният министър Видео: БНТ

И към момента се провеждат процесуално-следствени действия по следствено дело, което е под контрола на Спецпрокуратурата съвместно с ДАНС и МВР.

Това заяви пред БНТ вътрешният министър Младен Маринов във връзка с ареста на бившия главен редактор на в. „Дума” и секретар на движение "Русофили" Юрий Борисов.

"Не мога да дам повече информация. В утрешния ден ще дадем повече подробности по отношение на всичко това, което се е случило", добави Маринов.

"Правосъдието има за цел да доведе до справедливо наказание на извършителите на престъпление. Когато говорим за справедливост, тя винаги е различна от гледна точка на жертвите и техните близки и извършителите и техните близки. Законодателството трябва да е максимално справедливо по отношение на двете страни", каза още вътрешният министър.

"В интерес на обществото е да има справедливост и тя да е наложена по законовия ред. А по отношение на извършителите на тежки престъпления те трябва да изтърпят своето наказание. Това ще го прецени законодателят в защита на обществения интерес. В тази връзка са и предложените промени на института на съкратеното съдебно следствие, където при признаване на вина автоматично да бъде намалена присъдата с 1/3. Предложението е по отношение на промени в Наказателния кодекс, където при определяне на наказанието и неговия размер за 4 вида престъпления - умишлено убийство, тежки телесни повреди, блудства и изнасилвания, това да не е автоматичен процес, а съдът да определи дали този институт да действа. Да няма възможност при тежки престъпления извършителят да се възползва от този институт, за да му бъде намалена присъдата".

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари