Млада шофьорка: Не съм дрогирана, правих френска любов и глътнах!

15
Тя обаче отказала да й бъдат направени кръвни изследвания
Тя обаче отказала да й бъдат направени кръвни изследвания

Законът е строг към надрусаните шофьори, но те обикновено се измъкват леко.

Млада жена е заловена да кара автомобила си след употреба на наркотици в центъра на Бургас. Тя привлякла вниманието на униформените, защото шофирала доста неадекватно. При проверката за алкохол дрегерът отчел отрицателен резултат. Тогава полицаите я подложили на полеви тест за наркотици, който се оказал положителен, пише Флагман.

Както е известно, от средата на 2016 г. МВР са оборудвани за такива проверки и правят тестовете по слюнка.

В управлението жената обяснила, че не е взимала наркотици. Обяснила, че се връща от дома на приятеля си, на когото правила френска любов. И затова полевият тест по слюнка е дал такъв резултат. Тя обаче отказала да й бъдат направени кръвни изследвания.

Когато шофьорът не признае, че е дрогиран, той се води в болница, където се взимат две проби кръв с обем не по-малко от 7 мл и една проба урина с обем не по-малко от 20 мл.

Надрусаните шофьори у нас стават повече от пияните, като така застрашават и своя живот, и този на останалите участници в движението. Законът предвижда отнемане на книжката,  дерегистрация на автомобила, до 3 г. затвор и глоба до 1500 лева. за шофиране след употреба на наркотици.

За съжаление почти всички водачи се измъкват само с административни наказания или с леки условни присъди, но не и с престой в килия.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари