Млада шофоьрка запуши линейка с колата си

0
Спешна помощ е трябвало да чака, за да откара пациент с инфаркт до болница
Спешна помощ е трябвало да чака, за да откара пациент с инфаркт до болница

Екипът на Спешна помощ е трябвало да чака, за да откара пациент с инфаркт до болница.

Линейка закъсня с 8 минути за пациент с инфаркт. Спешният екип спрял в центъра на София, а млада жена паркирала така, че да не могат да излязат. Наложило се медиците да държат включени сирените, докато жената дойде да ги отпуши. Свидетели на случката ни сигнализираха и подадоха сигнал в КАТ, предаде NOVA.

Улица „Парчевич”, центъра на София. Спешен екип оказва помощ на припаднал човек.

„Една госпожица реши, че може да паркира в нарушение на закона зад линейката. На около 1-2 педи зад линейката. След което си пусна аварийните светлини”, разказва Георги Пинев.

Свидетелите разказват, че опитали да й кажат, че пречи на линейката. Дамата не обърнала внимание на забележките и влязла в съседната кооперация.

„Аз смятам, че има оправия, ако наистина всеки от нас си даде сметка, че утре членове на неговото семейство, неговото дете или самият той може да бъде в линейката”, коментира говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

Така се случило с нечии дядо някъде в София. Екипът на линейката получил нов сигнал. Този път за мъж на 85 години със симптоми на инфаркт. Веднага опитали да потеглят натам.

„Започнаха се едни маневри, едно въртене. Около 5 минути поне се въртеше линейката и не можеше да излезе. След което се наложи линейката да пусне сирените”, разказва още Георги Пинев.

И така с включени сирени изчакали още 3 минути, когато собственичката на колата се появила, разказват свидетелите. Тези 8 минути за щастие не са коствали живота на възрастния мъж с инфаркт.

„Разбирате, че на тази възраст е нормално и минутите и секундите да бъдат от значение. Транспортирали сме го в болнично заведение. Слава Богу е жив”, заяви  Катя Сунгарска.

От Спешна помощ признават, че такива случаи не са рядкост. В конкретната ситуация, срещу жената е подадена жалба в КАТ. За NOVA, от Пътна полиция обясниха, че в момента изясняват кой е шофирал колата. След установяване на нарушението, предстои глоба. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари