Млада майка: Д-р Попов и д-р Божанова убиха детенцето ми!

12
Елена загуби първото си дете 6 дни след раждането му
Елена загуби първото си дете 6 дни след раждането му

Елена от Якоруда загуби първото си дете 6 дни след раждането му. Има ли виновни?

19-годишната майка от Якоруда - Елена, загуби първото си дете. Шест дни след раждането на момиченцето в разложката болница то отлетя от този свят. Майката и нейните близки винят за случилото се д-р Попов и д-р Божанова от Разлог. "Те убиха детенцето ми!", каза за TrafficNews.bg Елена и разказа тъжната история:

На 9.12 2018 г. получих болки за раждане и веднага ме закараха в разложката болница. Там беше на смяна доктор Попов. В болницата получих още по-силни болки и започна да ми тече зелена вода, а доктор Попов ми би само един ношпа и ме изпрати обратно вкъщи. Същата вечер ми се пукнаха водите и пак отидох в същата болница с течащи зелени води и пак никакво внимание!

Чаках си в болницата почти цял ден с болките, в 11 часа ме видяха на видеозона и платих 50 лева за упойка. През това време доктор Попов потърси още 300 лева на ръка, а ние в момента бяхме финансово затруднени и нямаше откъде да ги дадем. После ме качиха в операционната и извадиха детето ми с цезарово сечение.

Доктор Божанова дойде при мен и ми каза, че детето ми е в отлично състояние. Но... не ми я даваха да си я видя. На петия ден ме изписаха. По време на изписването, когато го обличаше акушерката, детето ми беше посиняло, но аз си помислих, че й е студено и си премълчах. Но докато отидем вкъщи, тя посиня цялата и ние пак се върнахме пак при същите лекари в болницата.

Доктор Божанова постави детето ми в кувьоз и го отведоха в болница в София. Ние веднага тръгнахме след нея и като стигнахме в София, главният лекар на софийската детска болница ни каза, че би трябвало веднага след раждането детето ми да е било транспортирано в София. А те държаха детето ми пет дена болно, без да ни кажат нищо. Всеки ден питах доктор Божанова как е детето ми, а тя ми казваше, че детето ми е в отлично състояние.

На шестия ден от раждането си детето ми почина.

Така изглежда тъжната история, разказана от младата майка. Не се наемаме да правим изводи, защото вероятно комисия ще се заеме със случилото се и ще установи имало ли е престъпна лекарска небрежност по отношение на новороденото момиченце.

Очаквайте подробности!

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари