Млада българка е сред най-изявените експерти в Google

0
Станимира Влаева получи званието Google Developer Expert за България
Станимира Влаева получи званието Google Developer Expert за България Снимка: Progress

Станимира Влаева получи званието Google Developer Expert за България.

22-годишната Станимира Влаева е сред най-младите експерти в програмата Google Developer Expert в световен мащаб и единствена с това звание в България (източник: Progress)

Станимира Влаева, софтуерен инженер в Progress, получи признанието Google Developer Expert. Програмата на интернет гиганта отличава опитни специалисти със задълбочени технически знания и умения за една или повече технологии на Google. Тя е създадена и се администрира от Google.

„Номинирането и избирането ми за Google Developer Expert е естествено продължение на стремежа ми да споделям знанията и опита си с глобалната ИТ индустрия. Радвам се, че ще имам още повече възможности да помагам за развитието на Angular общността в България“, каза Станимира.

22-годишната българка е признат експерт в областта на разработката на мобилни приложения. През последните две години тя е лектор на 15 глобални технологични конференции, посветени на Angular, в САЩ Холандия, Китай, Индия и др. У нас Станимира е водила лекции и семинари на DevReach, на събития на ИТ общността Dev.bg и други. Тя е сред организаторите на потребителската група на Angular в България (Angular Sofia Meetup).

През последните две години Станимира Влаева е лектор на 15 глобални технологични конференции (източник: Progress)

Като Google Developer Expert по Angular и уеб технологии, Станимира има пряк достъп до експерти от Google и възможност да участва в ексклузивни проекти за менторство и споделяне на знания. Тя ще посети глобалната конференция за разработчици Google I/O на 7-9 май 2019 г. в Маунтин Вю, Калифорния, САЩ.

В момента Станимира е единственият софтуерен специалист в България, който е Google Developer Expert. В Progress Станимира е част от екипа, разработващ NativeScript – фреймуърк с отворен код за създаване на „native“ мобилни приложения с Angular, JavaScript, TypeScript и Vue.js. Тя е фокусирана върху интеграцията на NativeScript с Angular.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари