Млад мъж "олекна" с 1000 лева, опитвайки се да продаде маса по интернет

6
Онлайн измамник изтеглил парите от дебитната карта на мъжа
Онлайн измамник изтеглил парите от дебитната карта на мъжа Снимка: Dunavmost

Онлайн измамник изтеглил парите от дебитната карта на мъжа

29-годишен мъж от заветското село Сушево е бил измамен по интернет, съобщават от ОДМВР - Разград.

Потърпевшият сигнализирал в полицията на 3 декември, че около 20:00 ч. на същата дата е получил съобщение в профила си в OLX, където бил публикувал обява за продажба на компютърна маса. Авторът на съобщението заявил желание да купи въпросната вещ. За да преведе парите, изпратил линк на пострадалия, на който той да въведе личните си данни и номера на дебитната карта. Малко след това потърпевшият получил два SMS-а, че от сметката му са извършени две тегления в размер на 500 евро всяко. По случая е започнато разследване.

От ОДМВР - Разград напомнят: "Не се доверявайте, ако някой по телефона се представи за следовател или полицай и ви поиска пари! Считайте го за измама и сигнализирайте на тел.112! Внимавайте с интернет-сайтове - проверявайте отзивите на предишни клиенти за това дали са получили стоката, какво е нейното качество и т.н. Не отваряйте линкове или е-мейли от неизвестни потребители."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Измамници
    Тази вечер един подобен се опита да ме врътне. Писах му че Никулден беше вчера и шараните свършиха. Да измисли нещо по-актуално.
  • 1
    2
    Ами
    Затова си има плащане по IBAN и купувача въвежда данните, а не продавача. Отделно ако бе активирал 3D парола щеше да пресече заявката. Сега доброволно си е дал данните и ще гони михаля. Ако има късмет само банката може да обърне трансфера. Ако ще се пазари онлайн може да се зареди и отделна карта за целта с малка сума пари и така поне да изгърми само тя в случай на кражба.
  • 5
    1
    Az
    За това има наложен платеж. Нищо не купувам ако се иска предплата дори и от магазини които имат продажба онлайн.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари